marți, 22 februarie 2011

Cum era să mă sinucid din greşeală

Săptămâna trecută anunţam cu entuziasm cum urmează să intru eu într-un program de revigorare fizică şi spirituală, partea fizică fiind legată mai ales de lucrul cu muşchii, cea spirituală din satisfacţia pe care invidia generalizată la adresa mea mi-o va genera :D

Astăzi am hotărât să trec la fapte, iar în cinstea evenimentului mi-am cumpărat şi o pereche nouă de adidaşi. Buuuuun, aşadar plec în trombă de la birou (ca de obicei când sunt grăbită, cum dau să ies pe uşă apar câteva mailuri sau telefoane cu chestiuni ce nu suferă amânare, ha!) şi ajung la sală aproape la timp. Îmi pun echipamentul şi păşesc în sala de unde se auzea că fetele începuseră deja antrenamentul. Aveam de gând să mă duc la ora de Pilates, un program "ce poate fi parcurs cu succes de catre orice clienta, indiferent de nivelul de rezistenta fizica", adică şi de cele cu nivel ce tinde spre zero, presupun eu. Numai că ce văd în faţa ochilor este un grup de domnişoare ţopăind în sus şi-n jos pe nişte platforme de step. Îmi zic că oi fi greşit eu ora/ziua, dar că aia e, dacă tot sunt acolo să încerc, că n-oi muri. După cam 5 minute încep să mă întreb dacă asta chiar e o presupunere validă. După vreo 10 minute încep să mă bântuie gânduri negre şi să sorb din priviri ceasul de perete (cuuuuuum? numai atât a trecut?!). După încă 10 încep să am viziunea propriei extincţii. Cam la jumătatea programului realizez că singura posibilitate de a supravieţui acestui infern este să ajung să arăt ilegal de bine (un risc pe care nu sunt prea tentată să mi-l asum, nu, nu!). Înainte ca ora să se încheie (de fapt vreo 50 de minute) simt deja că s-a instalat o febră musculară monstruoasă. La sfârşit, văd cum se deschide o uşă şi din sala vecină ies participantele de la cursul de Pilates!

Da, ştiu, aş fi putut totuşi să întreb! :(

P.S. M-am târât spre casă, cu picioarele tremurând la fiecare pas. Când am ajuns, am realizat că am febră musculară până şi la palme şi antebraţe!

8 comentarii:

  1. Auzi, da' la revigorare mentală cînd o să mergi?? Ai avut mare noroc că n-ai păţit asta în gară, la urcarea în tren. Să vezi febră după ce afli că eşti în trenul greşit.
    P.S. Cursul Pilates cred că este în momentul de faţă depăşit, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. mi-e teama ca treaba asta cu revigorarea mentala e precum in cazul peelingului, unde ca sa ti se faca pielea frumoasa ti se dau jos mai intai cateva straturi, prin procedee chimice! sau paote n-ar fi o idee asa rea...

    RăspundețiȘtergere
  3. aah, si ce anume depaseste cursul de Pilates?

    RăspundețiȘtergere
  4. :-))gand la gand... am fost la sala dupa 4 luni, facut juma din programul normal, vazut bulinutze verzi pe pereti, refugiat dupa o ora in sauna, iar acu sufar si cand respir... da' cum mi-am acceptat recent tendintele masochiste, cred ca ma duc si azi. tu?

    RăspundețiȘtergere
  5. pai sala aia are 12 programe de antrenament, asa ca mai am de experimentat ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. :)))))salutare,
    minunat cred ca iarna asta ne atrage la sport.Si eu am inceput ceva modest,adica nu chiar asa de intens:) dar acasa avand in vedere ca de fix 11 luni sunt aproape tintuita la domiciliu cu cele 2 fetite ale mele. Am inceput bineinteles cu abdomene si daca tot nu am ce febra sa simt (dupa operatia de cezariana:))ma gandeam eu am zis ca 100 de abdomene nu as fi facut nici chiar dupa 10 ani de fitnes,pilates.... bucurie mare si daca tot ma tin muschii hai sa mai continuam:))))))as mai rade eu dar nu este rasul meu.De cateva zile ma simt sechestrata la domiciliu din motive de violenta casnica:)))))

    RăspundețiȘtergere
  7. @nadia: daaaaaaaaa, am vazut pozele pe net cu minunile tale, ca nu te-ai multumit si tu ca toata lumea cu una o data, ai facut doua deodata :)))) iar forma ta fizica e oricum maxima, daca poti sa tii in brate doi copii in acelasi timp ;)

    cat despre programul intens de sport, nici eu nu credeam ca va fi asa intens :)))) dar acum va trebui sa ma ridic la inaltimea asteptarilor, nu mai e loc de intors, hihi!

    RăspundețiȘtergere