luni, 10 ianuarie 2011

15 secunde de dans nebun

Aţi dansat vreodată nebuneşte, fără să vă pese de cine vă vede, de cine ce crede, de locul în care sunteţi, de oamenii care vă înconjoară? Trebuie neapărat să faceţi asta, măcar o dată, măcar pentru 15 secunde let it go with the flow

Asta a fost primul exerciţiu din cadrul cursului de dans contemporan despre care am promis că voi povesti (da, acest blog are deja un public captiv de unul, maxim doi cititori!). Un curs-producţie de spectacol care deocamdată nu are o formă precisă, nu are un scenariu, nu are un decor, nu are costume şi nu are nici fond muzical. Interpreţi are însă din belşug, ne-am găsit astăzi la CNDB vreo 40 de persoane, cu diverse grade de familiarizare cu dansul contemporan, printre care vreo 2-3 aşa ca mine, adică experienţă zero. Împreună cu Cosmin Manolescu, sau mai bine zis sub coordonarea lui, în interval de o săptămână, vom pune la cale un spectacol de dans. Cum să faci un spectacol de la zero, cu un grup de protagonişti amatori? hehe! Cu generozitatea, conştienţa şi stăpânirea de sine de care trebuie să dea dovadă un facilitator al învăţării şi al descoperirii de sine. Poate am să vorbesc eu la un moment dat despre ce este facilitatorul (căci nu, nu e acelaşi lucru cu formatorul) şi de ce vreau să mă fac facilitator când o să mă fac mare. Revenind, partea cea mai bună din acest curs-spectacol este de fapt procesul în sine de învăţare, creaţie şi producţie. Ceea ce vă doresc şi dumneavoastră! :)

Întâlnirea de azi a mai cuprins experimentarea a încă câtorva lucruri aparent simple: să ne mişcăm în ritmuri şi cu viteze diferite, să descoperim spaţiul zburând cu ochii închişi şi să pozăm în faţa publicului. Credeţi că pozatul în faţa publicului e floare la ureche? Vă înşelaţi: o fi poate cea mai simplă parte din spectacol, dar vă asigur că nu e simplu să faci o poză de grup. Acum însă suntem pregătiţi cel puţin pentru încheierea spectacolului. :)

Şi cele 3 ore ale întâlnirii au trecut nesimţite. Sau aşa am crezut, dacă în drum spre casă n-aş fi constatat cu oarecare stupoare că am un început de febra musculară. Hmmmm, şi exerciţiile alea păreau aşa simple... 


Iar acum dilema dinainte de culcare: cu ce mă îmbrac eu la spectacol? Trebuie să-mi aleg/găsesc costum. Sugestii?

4 comentarii:

  1. hmmmm... imi place ideea, doar ca nu am tutu :((((

    RăspundețiȘtergere
  2. stiu eu unde poti gasi un tutu. tot acolo au si costume de scorpii. si ca sa nu sari la jugulara, conf. wikipedia scorpia nu doar ca scoate flacari pe nari, dar singele ei are insusiri miraculoase.

    RăspundețiȘtergere
  3. eh, preferam să scoată flacări pe nări, era o însuşire mai utilă :)))))

    RăspundețiȘtergere